Vega

DK19453/2012

Vega

Født: 27.09.12 - død 19.09.2022, en uge før sin 10 års fødselsdag - dødsårsag: alderdom

HD/AD: A/1

Hjertescannet fri for hjertesygdomme

Eksteriørbedømt XXX++

Mentalbeskrevet med godt resultat.

Udstillet flere gange med Excellent.

18 måneder

18 måneder

knapt 3 år, mor til 1 kuld

Vega er en lidt en skæbne-hund for os. Hun kom dumpende ind i vores familie på et tidspunkt, hvor vi kke havde planlagt at skulle have en hund mere.

Hun er ud af et kuld på 7, der havde en lidt turbulent hvalpetid pga. skilsmisse i deres familie. Da hvalpene var 5 uger, kom de sammen med deres hundemor i familiepleje, og ingen vidste, hvordan det ville gå dem. Alle 7 er heldigvis sunde og raske hunde, der stortrives på trods af en svær start i livet. Det må tildels tilskrives at deres hundemor Zoya er en rigtig stærk og velfungerende tæve, der formåede at tage sig af og præge sine hvalpe i en svær tid.


Vi skulle som sagt slet ikke have hund, men pludselig var dette kuld her og manglede gode hjem. Skæbnen ville, at parringen fandt sted på Sørens fødselsdag og kuldet blev født på Emilys fødselsdag - det måtte betyde, at det var forudbestemt, at en af dem skulle bo hos os. Og heldigvis for det!


Vega er en helt fantastisk hund, som vi hver dag glæder os over kom dumpende. Vi var meget involveret i hele hendes kuld fra de blev 5 uger, blandt har jeg navngivet dem alle og stået for at få dem stambogsført osv. Vega og søskende blev hos deres mor til de var 10 uger.


Hun er en meget stærk tæve, nøjagtigt som sin egen mor. Hun er kernesund og klarede mentalbeskrivelsen rigtigt godt.


Vega er en bestemt dame - og der er noget lyd i hende. Hun har læst bogen om Broholmeren, og ved godt, at Broholmeren er en vogtende gårdhund. Samtidig er hun en enormt glad og meget tillidsfuld hund. Hun bliver så glad, at hun helt glemmer, at hun ikke må hoppe op - hun er en hund, der er meget tydelig i sit kropssprog.


Vega hader udstillinger og ringtræning, og et par hvalpekuld har sat sine spor på hendes underlinje. Så udstillinger gør vi ikke så meget i med hende mere. Hun elsker at være med som tilskuer og hun elsker PR-arrangementer, og deltager i en del af disse rundt om i landet. Vega elsker alle mennesker - store som små - og er virkelig god til at sælge racen, når vi er rundt med hende.


Da Vega fik sit første kuld på 9 (8 overlevende) i 2014, var vi enormt imponerede af hende. Hun var ganske ung, 2 år gammel da hun fødte, men vores formodninger om hende holdt stik - og hun var helt igennem fantastisk. Hun har enormt stærke moderinstinkter, og passede og beskyttede sine hvalpe som en løvemor. Samtidig havde hun et kæmpe overskud til alle de besøgende, der kom for at se de små. Vi var - og er - umådeligt stolte af vores pige!


2. kuld kom i 2015. Der var hele 13 hvalpe i maven, hvoraf 10 overlevede. Endnu engang viste hun, hvad hun indeholder, og var på trods af en langt og hård fødsel en helt fantastisk hundemor med stor kærlighed til og omsorg for sine små lige fra starten. Denne gang beholdt vi en tæve efter Vega og Balder, og igen imponerede hun os i sin måde at håndtere det på.


Vega fik sit 3. og sidste kuld i februar 2017. Hun blev insemineret med frostsæt efter fantastiske Buster juleaften 2016. Der var hele 12 stk. i maven, men desværre endte det med kejsersnit pga et hul i livmoderen, og vi mistede 4 hvalpe - men fik 8 store, sunde og stærke hvalpe, hvoraf vi beholder 2 tæver. Vega viste igen, at hun er en meget sej dame. Stadig påvirket af narkose, og med tungen hængende skævt ud af munden, begyndte hun straks at pleje og vaske sine 8 nye hvalpe - vi er simpelthen pavestolte af hende.


Vega har i alt fået 26 hvalpe, og har i skrivende stund 44 børnebørn.


Hun er nu gået på pension, og skal bare forkæles og nyde livet.


Hvor er vi glade for, at denne helt igennem fantastiske Vega landende lige hos os.